Ziua prematuritatii: Daruieste primul zambet

Azi, peste tot in lume, de ziua internationala a prematuritatii, se reaminteste inca o data ca unul din 10 copii nascuti este prematur.

In timp ce multi parinti sunt entuziasmati sa numere zambetele si progresele copiilor lor, parintii prematurilor numara respiratiile bebelusului lor si au inima stransa cat timp el se afla in pericol. De cele mai multe ori raman internati in spital pana la termenul normal al nasterii sau chiar mai mult, atunci cand apar complicatii.

Ce e de facut? Nu ne ajunge restul anului sa insiram tot ce ar trebui facut, cu atat mai mult in sectia de terapie intensiva, unde se ingrijesc prematurii din orasul nostru. Daruieste Aripi, prin cel mai recent proiect al sau, Daruieste primul zambet, si-a propus:

  • Reabilitarea, recompartimentarea şi reamenajarea spaţiului existent din cadrul sectiei de Pediatrie a SCUJ Constanta, aflat la etj. VIII sectorul 5, în vederea transformării într-o secţie de terapie intensivă neonatală după standardele internationale şi a unui compartiment corespunzător de îngrijire şi supraveghere a prematurilor;
  • Dotarea secţiei cu echipamente medicale specifice îngrijirii performante a nou-născuţilor;
  • Perfecţionarea personalului medical (medici, asistente medicale), în cadrul secţiei de Terapie Intensivă Nou-Născuţi a spitalului de copii Marie Sklodowska Curie din Bucureşti.

In judetul Constanta dintr-un numar de aproximativ 600 de nasteri pe luna, circa 25-30% sunt nasteri premature si circa 10% sunt nasteri cu risc. Si cu toate acestea, medicii din Spitalul Judetean reusesc minuni. Dr. Livica Frățiman, sefa sectiei de Neonatologie, declara chiar saptamana trecuta pentru unul din cotidienele locale : ”Cel mai mic prematur pe care am reușit să-l salvăm avea o greutate de 550 de grame. În timp a luat în greutate, a reușit să respire singur. A fost o mare reușită pentru noi”.

Ne dorim ca aceste povesti cu final fericit sa nu fie exceptii, ci normalitate.

Daruieste o sansa la viata! DARUIESTE PRIMUL ZAMBET!

Redirectioneaza 2%!

Puteti completa formularele direct in cadrul Ambulatoriului Spitalului Judetean Constanta la Centrul Medical Focus si voluntarii nostri se vor ocupa de transmiterea lor la ANAF.

Tel: 0040.241.503.428 / 0727.120.385
Adresa: Spitalul Clinic Judetean de Urgenta”Sf. Apostol Andrei” – Constanta
Incinta AMBULATORIU(policlinica) – intrarea din strada Nicolae Iorga

 

 

Imaginea este realizata de celebra fotografa Anne Gedes pentru Ziua Mondiala a Prematuritatii – 17 Noiembrie 2014

Sursa

 

 

Poti dona ușor cu cardul, simplu și rapid!
Donează online