Comunicarea empatică în discuțiile cu copiii diagnosticați cu cancer: strategii alternative și limbaj sensibil

În continuarea discuției despre comunicarea sensibilă cu cei diagnosticați cu cancer, este esențial să explorăm cuvintele potrivite care pot aduce confort și sprijin în timpul acestei provocări. Inspirându-ne din articolul publicat de Canadian Cancer Society, „7 Things to Say to Someone with Cancer,” vom explora împreună mai multe sfaturi pentru a crea o comunicare empatică și motivantă cu copiii care se confruntă cu acest diagnostic.

1. „Cum te simți astăzi?” – Deschide ușa către discuții sincere

În loc să evităm subiectul, întreabă-i cu delicatețe cum se simt. Acest lucru arată că le pasă și că ești disponibil pentru conversații deschise.

2. „Ești un model de curaj.” – Încurajează curajul și reziliența

Cuvinte care subliniază curajul și determinarea lor îi pot motiva și face să se simtă apreciați pentru puterea lor interioară.

3. „Sunt aici pentru tine.” – Oferă sprijin emoțional necondiționat

Transmite-le că ești alături de ei în această călătorie, indiferent de provocările care pot apărea. Un sprijin necondiționat poate fi o sursă de confort.

4. „Ce pot să fac pentru tine?” – Arată că ești dispus să ajuți

Întrebând ce poți face pentru a le ușura povara, le arăți că vrei să îi ajuți într-un mod concret.

5. „Ai dreptul să te simți așa.” – Validează emoțiile lor

Fiecare persoană are propriile emoții în timpul acestor momente dificile. Validează sentimentele lor, indiferent de natura lor.

6. „Am încredere în tine.” – Construiește încredere în capacitățile lor

Oferă-le încredere în abilitățile lor de a face față situației și de a depăși obstacolele.

7. „Îți ținem pumnii!” – Arată susținere din partea comunității

Împărtășind gânduri pozitive și susținere din partea comunității, le poți aduce un sentiment de apartenență și încurajare.

Cuvintele noastre pot avea un impact semnificativ asupra copiilor diagnosticați cu cancer. Prin utilizarea unui limbaj empatic, motivant și sensibil, putem contribui la construirea unei rețele de sprijin care să îi ajute să facă față provocărilor cu curaj și încredere.

 

Poti dona ușor cu cardul, simplu și rapid!
Donează online