Despre fricile de părinte al unui copil bolnav

Când ți se spune că diagnosticul copilului tau este cancer, simți că ți se sfârșeste lumea sau cel puțin este sfârșitul vieții normale. Dar încerci să te aduni și începi să înțelegi cât de greu este să ai grijă de familia ta  și să menții un fel de normalitate în rutină.

Una dintre cele mai mari provocări ale creșterii unui  copil cu cancer este echilibrarea nevoilor lui de asistență medicală  cu nevoile lui de copil, care trebuie să cunoască și să descopere lumea reală, fără boală, totul în timp ce voi, părinții, faceți față problemelor de zi cu zi și încercați să găsiți bucurie în continuare în activitățile cotidiene.

Cancerul devine pe nesimțite o parte atât de semnificativă a vieții de familie, încât ajunge să domine totul. Frica începe să definească familia ta. Frica de boală, de spitale, de tratament și cea mai grea dintre toate, groaza ta crescândă pentru frica copilului tău în fața rutinei spitalicești. Greutatea psihologică dată de medicii costumați de nu-i mai recunoști prin viziere și măști alienează și mai mult tratamentul.

De aceea, programul nostru de tratamente la domiciliul copiilor cu boli cronice grave din Dobrogea aduce puțină alinare acestor familii. Pentru că eliminăm măcar una din frici:  culoarele albe și mirosul specific care declanșează de cele mai multe ori crizele de anxietate ale copilului bolnav, când vine la tratament.

Descoperiți proiectul nostru și alegeți să vă implicați aici, pentru un plus de liniște al acestor copii încercați.

Poti dona ușor cu cardul, simplu și rapid!
Donează online