Septembrie – luna conștientizării cancerului pediatric

În fiecare an, luna septembrie aduce cu ea o oportunitate de a ne opri și a reflecta asupra misiunii noastre, care este atât de strâns legată de lupta împotriva cancerului la copii. Această lună este dedicată copiilor curajoși care se confruntă cu cea mai mare provocare a vieții lor, precum și familiilor lor și a tuturor celor care vor să ajute și să susțină această cauză.

În România sunt diagnosticați anual cu cancer, aproximativ 400 de copii, cel mai frecvent fiind diagnosticul de leucemie. Conform studiului inițiat de noi și realizat împreună cu Institutului Oncologic „Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca și Joint Research Center – Cancer Information Unit – European Commission, 70% dintre acești copii supraviețuiesc. Diagnosticul este însă o provocare majoră pentru copii și familiile lor, un drum lung și sinuos de-a lungul căruia au nevoie de susținere constantă.

De-a lungul anilor, eforturile noastre s-au concentrat pe proiecte care să le vină în ajutor copiilor cu cancer și familiilor lor. Proiectul de asistență integrată la domiciliu, care este activ din 2018 este un ajutor concret și constant pe care îl oferim copiilor din Dobrogea și Muntenia. Lucrăm în același timp la îmbunătățirea și modernizare serviciilor de oncopediatrie din țară prin susținerea Registrului Național de Onco-hematologie Pediatrică și dezvoltarea Platformei digitale Dara. Ne dorim și muncim pentru creșterea șanselor la supraviețuire pentru copiii cu cancer din România dar și pentru îmbunătățirea calității vieții și a condițiilor de tratament pentru acești copii și familiile lor.

Cum poți să te implici?

În luna septembrie, poți să folosești bannerul campaniei noastre (click&save), pe paginile tale de socializare, împreună cu un mesaj de speranță #septembriecusperanta .

Donează pentru proiectele noastre, aici. Un mic gest de susținere sau o donație mai mare, fiecare contribuție ne ajută să ducem mai departe proiectele pe care le-am realizat pentru copiii cu cancer.

 

Poti dona ușor cu cardul, simplu și rapid!
Donează online