Susținerea Secției de oncologie pediatrică din Constanța

Perioada de implementare: februarie 2014 – prezent
Resurse proprii

În 2014 am construit secția de onco-hematologie și reumatologie pediatrică din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, adică Centrul Medical pentru copii și adolescenți FOCUS, fiind singura secție din zona de sud est a României care tratează șsi monitorizează cazurile de boli rare și boli cronice grave din acestă regiune.

Ne-am asumat să susținem continuu actvitatea medicală a secției și in acest sens investim permanent în trainingul medicilor și al asistentelor, achizitionam echipamente, dispozitive și consumabile atunci cand spitalul nu poate furniza in timp util, găsim împreună cu personalul medical soluțiile la problemele cauzate de sistemul de îngrijire a copiilor bolnavi în România, cu scopul de a ajuta acești copii bolnavi. Aceasta implicare oferă șanse în plus la viața, îmbunătățirea calității vieții, mai mult confort pentru micul pacient și al familiei sale. Contribuim la menținerea unui mediu prietenos, favorabil menținerii unei stări de spirit optimiste și favorabile vindecării copiilor.

Având în evidență peste 500 de copii cu diagnostice grele, boli oncologice, hematologice maligne și reumatologice, secția de la Constanța este singura din țară care funcționeaza în regim ambulator, copiilor fiindu-le necesara prezența în spital doar în timpul zilei, iar seara ei pot pleaca acasă, în familie, atunci când boala permite. Acesta practică se desfășoară in centrele mari de referință din Europa, model după care am și construit acestă secție.

În sprijinul pacienților ce au nevoie de monitorizare clinică atentă și celor aflați in fază terminală, am demarat programul de deplasare la domiciliu, program denumit sugestiv Circuitul încrederii și speranței.

Mulțumim tuturor celor care vor să se implice în aceste mici gesturi care produc cele mai mari efecte pe termen lung în viața copiilor bolnavi de cancer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.