Valuri de bine la Swimathon București 2023

Fiecare familie are tradițiile ei iar pentru noi, la Dăruiește Aripi, iunie este luna Swimathon. În nesiguranța ultimilor ani, tradiția Swimathon-ului a fost o constantă care ne-a adus mereu bucurie, recunoștință și încrederea de care avem nevoie pentru a merge mai departe.

Când încerci să schimbi felul în care sunt tratați copiii cu cancer într-o țară în care oamenii au tot felul de lipsuri și nevoi, uneori drumul poate fi presărat cu greutăți și piedici de tot felul. Nevoia de susținere din comunitate este constantă și evenimentul organizat de Fundația Comunitară București, acoperă fix această nevoie. O comunitate enormă se strânge în jurul nostru, în fiecare an și susținerea lor ne umple de mândrie și ne dă avânt pentru ca toate speranțele pe care le avem, să poată deveni realități.

În iunie 2023, 603 donatori, au strâns rândurile în jurul echipelor noastre și au donat 146,380 lei pentru proiectul de tratamente la domiciliul copiilor cu cancer.

 

17 echipe de fundraiseri/înotători și-au asumat în luna iunie această misiune – de a strânge cât mai mulți bani pentru copiii cu cancer din proiectul nostru. 42 de oameni hotărâți și ambițioși, și-au mobilizat comunitățile, au dat telefoane și mesaje, au vorbit despre Dăruiește Aripi în familie și între prieteni și au reușit această performanță extraordinară – cea mai mare sumă strânsă vreodată în comunitatea noastră de la donatori individuali. Oameni ca noi, care au donat puțin câte puțin și au realizat atât de mult!

5 dintre aceste echipe au fost formate din voluntari de la școli și licee din Constanța. Copii de clase primare dar și liceeni, au găsit timp printre festivitățile de final de an dar și examene și evaluări, să organizeze evenimente cu strângere de fonduri – concerte și târguri – pentru a contribui la acest proiect.

 

La evenimentul de la bazin, pe 24 iunie, 17 dintre fundraiseri au înotat efectiv pentru cauza noastră. Ne-am bucurat mult să îi cunoaștem pe cei 5 copii care au intrat în bazin cu determinare și curaj și au făcut tură după tură după tură, până la fluierul de final.

Le suntem recunoscători celor care în fiecare an, fără excepție, finalizează acest maraton de strângere de fonduri cu o etapă sănătoasă de înot în bazin. În egală măsură le mulțumim celor care anul acesta ne-au însoțit pentru prima oară și sperăm să îi revedem pe toți și în anul următor. Energia lor ne-a dat aripi!

Valurile de bine nu se opresc aici, suntem încrezători și mândri de eforturile tuturor acestor oameni minunați care prin disponibilitatea, veselia și perseverența lor, au reușit să ajungă la sufletele celor 603 donatori și să îi apropie de cauza copiilor bolnavi de cancer.

Ca niciodată, echipa noastră este fără cuvinte în fața acestui efort extraordinar. Mulțumim! 💙🥰

Poti dona ușor cu cardul, simplu și rapid!
Donează online